• Consilierul general al companiei Tesla, avocatul Alan Prescott, a demisionat pentru a se alătura startup-ului Luminar Technologies
  • Alan Prescott a deținut funcția în cadrul Tesla din 2019
  • I s-a alăturat și Trey Campbell, fost vicepreședinte al Intel, pentru a se ocupa de relațiile cu investitorii

Consilierul general al Tesla, Alan Prescott, a renunțat la compania producătoare de mașini electrice a lui Elon Musk pentru a se alătura startup-ului Luminar Technologies, lider la nivel global în dezvoltarea de senzori pentru mașinile cu conducere automată, a anunțat miercuri Luminar Technologies, scrie Insider.com.

Alan Prescott, care a fost consilier general al Tesla din 2019, și-a actualizat profilul de Linkedin, adăugând o nouă funcție, cea de consilier juridic șef în cadrul Luminar Technologies.

Înainte de Tesla, a stat 10 ani la Ford, apoi a fost avocat pentru Uber

Startup-ul Luminar a listat acțiuni la bursa Nasdaq în decembrie 2020, făcându-l pe CEO-ul său, în vârstă de 26 de ani, Austin Russell, miliardar peste noapte.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA

Senzorii, produși de Luminar Technologies pentru a dezvolta mașini cu conducere automată, au fost folosiți de companii precum Volvo și Toyota.

Tehnologia startup-ului se bazează pe senzorii LiDAR (Light Detection and Ranging), permițând mașinilor să determine cel mai bun traseu și să evite obstacolele.

Pe lângă Alan Prescott, s-a alăturat și Trey Campbell, fost vicepreședinte al Intel, pentru a se ocupa de relațiile cu investitorii.