• Băncile din România au ajuns în top
  • Cele mai bine clasate sunt Banca Transilvania și BRD
  • Topul este realizat de Brand Finance Banking 500

Băncile din România sunt din ce în ce mai bine cotate. Două dintre ele sunt în top 500 al Brand Finance Banking.

Brand Finance Banking 500 a făcut un top în care Banca Transilvania a urcat anul ăsta pe locul 302, față de poziția 339 din 2020 și BRD a coborât pe 470 în 2021 de pe locul 434 în 2020, în condițiile în care două treimi din cele mai valoroase 500 de branduri bancare globale au înregistrat o scădere a valorii de brand pe fondul pandemiei.

Banca Transilvania, prin acest avans, a înregistrat o creștere de 19 la sută în valoare de brand, până la 441 milioane de dolari.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

În ediția din 2021, BRD fiind pe locul 470, a ajuns la o valoare de brand de 193 milioane de dolari, în scădere cu 17 la sută față de anul trecut.

Valoarea totală a băncilor din clasamentul global

Valoarea totală a băncilor din clasamentul global se ridică la o sumă foarte mare – 1,27 miliarde de dolari. Și cu toate acestea este în scădere de la 1,33 miliarde de dolari în 2020, aceasta fiin a doua contracție anuală consecutivă.

Conform raportului Brande Finance, la aproape două treimi din cele mai valoroase 500 de branduri bancare le-a scăzut valoarea de brand pe fondul scăderii profiturilor și a eforturilor guvernamentale de a gestiona criza generată de pandemie.

Cine domină topul la nivel global

La nivel global, topul este dominat de băncile din China. Acestea acumulează o treime din valoarea totală a celor 500 de instituții financiare incluse și numără șapte branduri în cele mai mari creșteri de valoare. Uite un exemplu – ICBC, după o scădere cu 10 la sută a valorii de brand, până la 72,8 miliarde de dolari, tot își păstrează poziția de cel mai valoros brand financiar al lumii.

Top 10 este dominat de băncile din China, urmat de cele din SUA. Anul acesta cel mai valoros brand american este Bank of America – 32,8 miliarde de dolari.