• Bill Gates, unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume, „pariază pe prăbuşirea totală” a Bitcoin
  • Scăderea Bitcoin a venit după ce criptomonedă a atins un record de peste 64.000 de dolari pe 14 aprilie
  • Miliardarul vede criptomonedele şi, în special, Bitcoin ca o „bulă speculativă”, care la un moment dat se va sparge

Bill Gates, unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume, „pariază pe prăbuşirea totală” a Bitcoin, relatează Republic World. Valoarea criptomonedei a scăzut cu 15% în weekend.

Scăderea Bitcoin a venit după ce criptomoneda a atins un record de peste 64.000 de dolari pe 14 aprilie, după ce Coinbase Global Inc. a debutat pe piaţa bursieră. Bill Gates crede că lucrurile vor continua să se înrăutăţească odată cu trecerea timpului.

Într-un clip intitulat „Bill Gates: Panica Bitcoin din 2021”, postat pe canalul de YouTube MHFIN, care analizează piaţa bursieră, este menţionat că „Bill Gates vorbeşte despre criptomonede de ceva timp. Este destul de evident că nu este un fan al acestora. Dar de ce este încă pesimist cu privire la monedele virtuale şi de ce pariază pe un colaps total?”

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA

Clipul face referire la declaraţiile fostului CEO Microsoft din 2013, atunci când a numit criptomonedă „un tur de forţă” şi „o zonă în care guvernele vor menţine un rol dominant”. Ulterior, în clip este prezentată o altă declaraţie făcută de Gates, de data aceasta din prezent, în care el spune că nu deţine Bitcoin, dar are o părere neutră despre criptomonedă.

În acea declaraţie, Bill Gates mai spune că „Bitcoin poate merge în sus și în jos doar pe baza maniei. Nu există o modalitate de a prezice modul în care va progresa”. În urma declaraţiilor făcute de Bill Gates, concluzia este că miliardarul vede criptomonedele şi, în special, Bitcoin ca o „bulă speculativă”, care la un moment dat se va sparge.

Pe 13 aprilie, preţul unui Bitcoin a atins un nou record – 64.000 de dolari. În acest moment, Bitcoin a scăzut cu peste 15%, iar alături de el, alte criptomonede, precum Ether, s-au dus în jos.