• Bitcoin se apropie de o creștere de 300%
  • Specialiștii au făcut o comparație cu creșterea pe care a avut aurul
  • Petrolul a scăzut chiar și cu 160%

2020 e aproape de final și chiar dacă va rămâne în memoria colectivă ca anul pandemiei, pentru mulți e și anul criptomonedelor. Bitcoin a ajuns la un record istoric.

Cel puțin în ultima lună a fost stabilit record după record. Creșterea e cu adevărat spectaculoasă dacă ne gândim că în luna martie un Bitcoin valora în jur de 5.000 de dolari. Acum se apropie de 30.000, o creștere de 300%!

Specialiștii britanici au făcut o comparație cu creșterea pe care a avut aurul anul acesta, iar diferența e uriașă. De aproape 10 ori mai mare. Nu mai vorbim de comparație cu petrolul care a scăzut chiar și cu 160% la un moment dat, iar acum este cu 21% sub nivelul de la începutul anului.

Recomandări

X PERCEPE O NOUĂ TAXĂ
FACEM ECONOMIE LA ELECTRICITATE
MEGHAN ÎȘI LANSEAZĂ NOUL BRAND
MOMENTUL ATACULUI
ESA CREEAZĂ O ECLIPSĂ ARTIFICIALĂ
SOMN UȘOR, TRUMP!

Probabil se știe că există o cantitate finită de Bitcoin. 21 de milioane de unități, volum care nu va crește. Ceea ce înseamnă că nu poate exista o inflație artificială. Astfel, pentru 2021 părerile sunt împărțite.

Analistul Wall Street Journal, Tom Fitzpatrick, prezicea că se va ajunge la o valoare de 318.000 de dolari pentru un Bitcoin anul viitor, înainte să aibă loc o „corectură dureroasă”, cum i-a spus el. Însă alți experți cred că apariția vaccinului pentru Covid va duce la o revenire către piețele radiționale


Așadar, nu avem certitudini, ci doar speculații. De aceea până la urmă piața criptomonedelor este una volatilă.