Bitcoin a scăzut vineri la minimul ultimei luni şi se îndreaptă către cea mai slabă săptămână din ultimele şase luni, pe măsură ce traderii au marcat profituri după un lung raliu, o parte din decizii fiind luate pe fondul prăbuşirii exchange-ului cu expunere pe crypto Mt Gox, transmite Reuters.

Tranzacțiile bursiere au început săptămâna cu prudență , după ce au înregistrat o a doua scădere săptămânală consecutivă. Moneda euro s-a luptat să-și păstreze cotațile, în timp ce comercianții au fost circumspecți în legătură cu restricțiilor europene legate de pandemie și perspectivele unei reduceri mai rapide a Rezervei Federale.

Indicii europeni majori s-au deschis pe roșu, deoarece piețele par să fi conștientizat riscurile legate de COVID-19: „Problema în Europa este răspândirea Covid-19, ceea ce înseamnă că mai multe blocaje și alte restricții de sănătate ,parțial împotriva celor nevaccinați , ar trebui să crească rapid în următoarele două săptămâni”, a declarat Sebastian Galy, strateg la Societe Generale.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

„Acest lucru, la rândul său, ar trebui să aibă un impact negativ asupra unor servicii și să aibă un impact negativ asupra creșterii, un scenariu care a fost din ce în ce mai apreciat pe piața europeană de acțiuni”.

Deși analiștii de acțiuni și-au păstrat pentru moment recomandările optimiste ale pieței bursiere europene, investitorii urmăresc îndeaproape domenii precum călătoriile, hotelurile și băncile pentru un impact mai larg. Indicele călătoriilor și al agrementului a avut cel mai mare declin (SXTP) în tranzacțiile timpurii.

Euro a scăzut cu 0,3%, până la 1,1260 USD. Moneda comună a fost motorul principal pe piețe în ultimele sesiuni de tranzacții, deoarece investitorii au pariat că economia Europei va rămâne în urmă față de redresarea SUA.

Pe planul corporativ, acțiunile Telecom Italia (TLIT.MI) au crescut cu 30% , după ce KKR a făcut o investiție de 12 miliarde de dolari pentru a lua grupul italian de telefonie privat. Un subindex de telecomunicații (.SXKP) a câștigat cu cea mai mare marjă din martie.

Activele de refugiu, cum ar fi obligațiunile și aurul au beneficiat și ele de tonul prudent recent.

Bitcoin a fost sub presiune, după ce a înregistrat cea mai proastă săptămână din ultimele două luni, săptămâna trecută și a scăzut cu 3%, la 57.000 USD.