• Monedele digitale planificate de marile bănci centrale vor deveni probabil mijloc legal de plată în jurisdicțiile lor, transmite Bloomberg.
  • Acest rezultat este dorit în zona euro, a declarat Fabio Panetta, membru al Comitetului executiv al Băncii Centrale Europene.
  • Declarația a fost făcută în cadrul unui grup de discuții desfășurat marți, la Helsinki.

Guvernatoarea băncii centrale din Rusia, Elvira Nabiullina, a fost de acord. Ea a subliniat importanța „conversiei fără probleme între formele de bani”, numind-o „crucială pentru încrederea societății în acești bani”.

Asigurarea recunoașterii legale a criptomonedelor ca formă de plată ar putea oferi noi forme de bani, față de alte tipuri de plăți electronice. De asemenea, ar putea contribui la înlăturarea temerilor că acestea vor fi evitate dacă consumatorii rămân la metodele de plată existente, cum ar fi cardurile de credit și aplicațiile.

„Ar fi destul de ciudat să nu avem statut de curs legal pentru un instrument suplimentar emis de o bancă centrală”, a spus Fabio Panetta.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL

Banca Centrală Europeană va examina această chestiune în următorii doi ani, a spus el, deși a avertizat că obținerea acestui statut „nu ar trebuie să fie considerată garantată”.

În China, care va fi probabil prima țară care va lansa propria monedă digitală, planurile pentru yuanul digital preved ca acesta să fie conceput din start ca mijloc legal de plată.