Cât au cheltuit românii pe vacanțe anul trecut. Pe ce loc suntem în topul țărilor din UE care au redus bugetul pentru concedii

  • Bugetul românilor pentru vacanțe a scăzut cu 47% anul trecut
  • Cea mai mare scădere de buget din UE au avut-o spaniolii, de 62%

O călătorie face bine și în epidemie. După acest principiu s-a ghidat românul, care a făcut vacanțe de două miliarde de euro anul trecut, în ciuda coronavirusului. Suntem printre cei care am redus cel mai puțin bugetul pentru concedii.

În primele zece luni ale anului trecut, România a avut o scădere de 47% a cheltuielilor pentru vacanţe, pe când ţări precum Italia şi Spania au avut o reducere a bugetului pentru vacanţele în străinătate de circa 54%, respectiv 62%.

La nivel mondial, cel mai afectat buget al vacan­ţelor a fost al turiştilor din Australia, chel­tuie­lile în afara ţării micşorându-se cu circa 70%.

Țările preferate de români anul trecut au fost Bulgaria, Grecia şi Turcia. Dar multe poze de vacanță au fost făcute și la noi în țară. În acelaşi timp, în ultimele luni ale anului trecut, mai multe agenţii de turism au introdus chartere spre destinaţii exotice, precum Maldive sau Zanzibar.