• Raport: Discriminarea LGBT afectează creşterea economică.
  • Raport: România pierde anual aproape 2% din PIB.
  • Țările tolerante atrag mai mult capital străin și mai multe investiții.
  • Raport: Intoleranța face ca Europa de Est să piardă forţă de muncă.

Intoleranţa costă! Discriminarea gay-lor, trangenderilor şi lesbienelor afectează creşterea economică, spune o coaliţie de organizaţii LGBT din Europa de Est. România pierde anual până la 4,4 de miliarde de dolari, adică aproape doi la sută din PIB. Oamenii cu altă orientare sexuală sunt deseori discriminaţi la locul de muncă şi ajung să emigreze.

„Pentru fiecare cetățean costul economic și pierderile pentru economie sunt de 950 de lei per persoană și asta poate să ducă la câteva miliarde de euro de fapt în total. Deci persoane care sunt școlite, care au o anumită calificare. Pentru că nu au drepturi în România aleg să emigreze și atunci evident România pierde economic pentru că oamenii ăia se duc și se angajează în alte țări. Turiștii nu vin în țări care sunt homofobe tocmai pentru că sunt cunoscute ca fiind homofobe și atunci de ce să mă duc eu cuplu gay din Germania în România să fiu agresat pe stradă sau să nu pot să mă țin de mână cu partenerul meu”, a declarat Vlad Viski, director executiv MozaiQ.

Alexandru Moisii este activist într-o organizaţie LGBT. Spune că a fost dat afară de la job când angajatorul a văzut că militează pentru drepturile celor care au altă orientare sexuală.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

„Mi se pare anormală decizia nu doar din punct de vedere al taxelor cât și din punct de vedere moral. Până în ziua în care ei vor găsi o altă persoană pentru că un proces de recrutare durează până la 4-5 luni, în unele cazuri, normal că acea perioadă se pierde pentru stat”, a spus Alexandru Moisii, consilier orientare profesională.