• Criptomonedele și acțiunile – în special cele din domeniul IT – sunt mereu în centrul atenției când vine vorba de creșteri sau scăderi substanțiale.
  • Prețul activului a crescut cu 80% în 2021.
  • Comparativ, Bitcoin a crescut cu 75%, iar acțiunile din domeniul IT cu 18%.

Criptomonedele și acțiunile – în special cele din domeniul IT – sunt mereu în centrul atenției când vine vorba de creșteri sau scăderi substanțiale. Totuși, în ciuda anului profitabil pe care l-au avut deținătorii de Bitcoin sau de acțiuni, un activ „neobișnuit” a reușit să le depășească randamentul.

Este vorba despre șampanie. Prețul acestor băuturi fine a explodat anul acesta pe platformele online. Datele Bordeaux Index arată că dintr-un top al 20 celor mai profitabile băuturi, 15 sunt șampanii.

Primul loc este ocupat de o șampanie Salon le Mesnil din 2002, descris de producător ca fiind: „captivantă precum o sabie de samurai”. Prețul acestei băuturi a crescut cu 80% în 2021, prețul pentru o sticlă ajungând până la aproximativ 15.700 de dolari.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Comparativ, criptomoneda Bitcoin a crescut cu 75% în acest an. În același timp, un indice care cuprinde „giganții” din tehnologie – Google, Facebook (Meta), Amazon, Netflix, Microsoft și Tesla – s-a apreciat cu „doar” 18% în acest an.