• Cea mai mare bancă de investiții de pe Wall Street, Morgan Stanley, dorește vaccinarea tuturor angajaților.
  • Angajații nevaccinați vor trebui să lucreze de acasă.
  • Astfel, compania vrea să elimine restricțiile din birouri privind acoperirea feței și distanțarea socială.

Personalul și clienții companiei Morgan Stanley nu vor putea intra în birourile sale din New York dacă nu sunt vaccinați complet împotriva COVID, relatează BBC. Angajații nevaccinați vor trebui să lucreze de acasă.

Politica intră în vigoare în luna iulie, pentru a fi posibilă ridicarea restricțiilor privind purtarea măștii și distanțarea fizică.

Săptămâna trecută, directorul executiv al băncii de investiții a cerut lucrătorilor să se întoarcă la birou.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

„Începând cu 12 iulie, toți angajații, forța de muncă contingentă, clienții și vizitatorii vor fi obligați să ateste vaccinarea completă pentru a avea acces la clădirile Morgan Stanley din New York și Westchester”, se arăta în nota internă.

Angajații și clienții bănci vor fi crezuți pe cuvânt, dar banca poate decide ulterior să solicite dovada vaccinării.

Morgan Stanley a implementat deja așa-numitele spații de lucru „numai pentru vaccinați” în unele departamente.

La începutul acestei luni, directorul executiv al Morgan Stanley, James Gorman, a spus: „Dacă poți merge într-un restaurant din New York, poți intra în birou”.

Acordul firmelor să interzică personalul nevaccinat

În decembrie, Comisia SUA pentru Oportunități Egale de Ocupare a Forței de Muncă, o agenție federală, a dat acordul firmelor să interzică personalul nevaccinat de la locurile de muncă, sub rezerva unor excepții din motive religioase și medicale.

Directorul executiv al Barclays, Jes Staley, a declarat în februarie că munca de acasă nu este „durabilă”. La o întâlnire virtuală a Forumului Economic Mondial, el a spus: „Va fi din ce în ce mai dificil să menținem cultura și colaborarea pe care aceste mari instituții financiare încearcă să o aibă și ar trebui să o aibă”.

Între timp, un sondaj publicat de BBC luna trecută a arătat că aproape toți cei mai mari 50 de angajatori din Marea Britanie au spus că nu intenționează să readucă personalul la birou cu normă întreagă.