• Cea mai mare companie de procesare a cărnii din lume a fost atacată de hackeri
  • JBS din Brazilia a înștiințat guvernul din SUA despre incident
  • Secretarul de presă de la Casa Albă, Karine Jean-Pierre, a confirmat incidentul și a anunțat că FBI investighează cazul

Războiul cibernetic devine din ce în ce mai dur. După ce în urmă cu câteva săptămâni victimă a fost o conductă petrolieră, hackerii cer acum altă recompensă.

Cea mai mare companie de procesare a cărnii din lume este lovită de hackeri. JBS din Brazilia a înștiințat guvernul din SUA despre incident. Este tot un atac de tip ransomware, iar organizația suspectată este din Rusia, scrie BBC.

JBS are fabrici în Statele Unite, iar turele de marți au fost anulate. Trei mii de angajați au fost afectați. Secretarul de presă de la Casa Albă, Karine Jean-Pierre, a confirmat incidentul și a anunțat că FBI investighează cazul.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Cofondatorul unei companii de inteligență artificială, consideră că aceste companii trebuie să își îmbunătățească rapid metodele de apărare pentru a se proteja în fața atacurilor.

„Așadar, JBS este un alt exemplu de companie pentru consumator care este afectată de crima organizată care caută să provoace daune astfel încât să le fie plătită o recompensă. Realitatea este că în continuare consumatorii vor avea parte de astfel de întreruperi având în vedere că apărarea multor corporații americane și din întreaga lume este la început. Trebuie să cerem mai mult“, spune Jason Crabtree, CEO QOMPLX.

Cea mai mare conductă de petrol din SUA, atacată cibernetic

Cea mai mare conductă de petrol din SUA a fost atacată cibernetic, acum câteva săptămâni, prin metoda Ransomware

Conducta Colonial Pipeline transportă zilnic 2,5 milioane de barili de petrol pe zi, însemnând 45% din aprovizionarea cu motorină, benzină și combustibil pentru aviația de pe Coasta de Est