• City Insurance a primit o amendă de 3 milioane de lei
  • City Insurance trebuie să trimită către Autoritatea de Supraveghere Financiară un plan de finanţare şi redresare
  • Fondul de Garantare va prelua conducerea City Insurance
  • Compania ar avea o problemă de solvabilitate
  • Polițele RCA ale companiei sunt în continuare valabile

Probleme pentru City Insurance, cea mai mare companie de RCA din România. Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a amendat-o cu aproape 11 milioane de lei, pentru că are probleme de solvabilitate. Toți cei opt membri ai conducerii au fost suspendați și sancționați de ASF cu câte un milion de lei.

Fondul de Garantare va prelua conducerea City Insurance, iar asigurătorul e obligat să trimită către ASF un plan de finanţare şi redresare. Intrarea în administrare specială nu înseamnă sfârșitul drumului pentru City. Momentul amintește de un alt episod în care compania Euroins, firmă de asigurări cu politici similare cu cele ale City, a fost în aceeași situație și s-a redresat.

„Faptele sunt grave, amenzile sunt pe măsura faptelor. Este vorba despre concluziile la care a ajuns ASF după ce a efectuat mai multe controale la sediul asiguratorului și controale permanente pe o perioadă determinată de timp. În primul rând, compania trebuie să reintre în legalitate. Societatea va intra pentru o perioadă de timp sub adminsitrarea Fondului de Garantare a Asiguraților. Fondul are acest scop: să vegheze la readucerea societății într-o bună și corectă funcționare”, a spus Daniel Apostol, purtătorul de cuvânt al Autorității de Supraveghere Financiară.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT