• Nouriel Roubini, poreclit Dr. Doom: Vine cea mai mare criză.
  • Și celebrul investitor Michael Burry prezice o criză financiară.
  • Michael Burry: E cea mai mare bulă speculativă din toate timpurile.
  • Michael Burry a vorbit într-o postare despre „mama tuturor crizelor”
  • Și cunoscutul Robert Kiyosaki dă avertismente cu privire la o criză.

Și de la creștere economică la propovăduitorii apocalipsei. Relansarea economică de după pandemie le dă curaj optimiștilor, dar și muniție celor mai pesimiști!

În timp ce piețele financiare au reușit să revină în timp record la nivelul dinaintea pandemiei de COVID, unii experți nu sunt prea entuziasmați. Este cazul celor care au anticipat și criza din 2008.

Nouriel Roubini alias Doctor Doom, Michael Burry, investitorul care a făcut miliarde pe seama crizei din urmă cu un deceniu, și japonezul Kiyosaki sunt câțiva dintre cei care dau mesaje alarmiste.

Recomandări

IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS
EU SUNT MIC, NU FAC NIMIC

„Întrebarea nu este DACĂ, ci CÂND se va întâmpla această următoare criză”, spune Roubini. Dă vina pe politicile, mai ales pe cea a americanilor, de tipărit bani pentru a stimula consumul. Și spune că injecția de cash a umflat prețurile tuturor activelor.

„Boom, manie, prăbușire, criză”

„Asistăm la cea mai mare bulă speculativă din toate timpurile, iar frenezia din jurul criptomonedelor indică mama tuturor crizelor” – Michael Burry, alias „Brokerul Apocalipsei”.

O părere asemănătoare are și brokerul apocalipsei Michael Burry. Spune că „asistăm la cea mai mare bulă speculativă din toate timpurile, iar frenezia din jurul criptomonedelor indică mama tuturor crizelor”. Burry a fost subiectul filmului The Big Short, dedicat crizei din 2008.

Japonezul Kiyosaki, un aprig opozant al piețelor financiare, vede și el o criză. „Boom, manie, prăbușire, criză. Pregătiți-vă! Ce va face FED? Va tipări și mai mulți bani?!”, spune el. Nu sunt singurii apostoli ai crizei. Și alții spun că 12 ani de creștere continuă a piețelor pot fi urmați de un crah.

„Sper din toată inima ca domnul Roubini să nu aibă dreptate. (…) Noi ne pregătim, am început deja cu un control mai serios al lichidităților pe piața monetară”, e răspunsul dat de guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.