• Aceste machete reflectă eforturile Chinei de a-și dezvolta capacitățile anti-portavioan, în special împotriva marinei americane, în condițiile în care tensiunile cu Washingtonul rămân ridicate în legătură cu Taiwanul și Marea Chinei de Sud.
  • Imaginile din satelit au arătat că o machetă la scară naturală a unui portavion american și cel puțin două distrugătoare de rachete ghidate din clasa Arleigh Burke au fost construite în ceea ce pare a fi un nou poligon de tragere în deșertul Taklamakan.
  • Imaginile au arătat, de asemenea, un sistem de șine cu o lățime de 6 metri pe care era montată o țintă de mărimea unei nave, despre care experții spun că ar putea fi folosită pentru a simula o navă în mișcare.

Armata chineză a construit machete sub forma unui portavion al Marinei americane și a altor nave de război americane, posibil ca ținte de antrenament, în deșertul din Xinjiang, au arătat duminică imagini din satelit ale companiei Maxar, conform Reuters.

Aceste machete reflectă eforturile Chinei de a-și dezvolta capacitățile anti-portavioan, în special împotriva marinei americane, în condițiile în care tensiunile cu Washingtonul rămân ridicate în legătură cu Taiwanul și Marea Chinei de Sud.

Imaginile din satelit au arătat că o machetă la scară naturală a unui portavion american și cel puțin două distrugătoare de rachete ghidate din clasa Arleigh Burke au fost construite în ceea ce pare a fi un nou poligon de tragere în deșertul Taklamakan.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Imaginile au arătat, de asemenea, un sistem de șine cu o lățime de 6 metri pe care era montată o țintă de mărimea unei nave, despre care experții spun că ar putea fi folosită pentru a simula o navă în mișcare.

Complexul a fost folosit pentru testarea rachetelor balistice, a raportat Institutul Naval al SUA, citând compania de informații geospațiale All Source Analysis.

Ministerul Apărării din China nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii.