Cine este antreprenorul anului 2020 în România. „Este un premiu al întregii echipe”

  • Horaţiu Ţepeş a câştigat gala „Entrepreneur of The Year Romania a EY România”
  • 39 de antreprenori au participat la competiţia naţională
  • Gala Mondială „Entrepreneur of The Year” va avea loc la Monte Carlo

Gala „Entrepreneur of The Year Romania” a ajuns la final. 39 de antreprenori au participat la competiţia din țară organizata de EY România

Horaţiu Ţepeş, proprietarul producătorului de acoperişuri Bilka Steel, a câştigat cea de-a cincia ediţie a competiţiei. În 2020, firma sa a avut afaceri de 163 milioane de euro şi peste 500 de angajaţi.

Horaţiu Ţepeş va participa la Gala Mondială „Entrepreneur of The Year” care, tradiţional, se va ţine în Monte Carlo.

„Mulţumesc, mulţumesc tare mult sunt onorat, surprins şi onorat chiar nu mă aşteptam, sunt atâtea business-uri frumoase şi oameni de succes. Vă mulţumesc! Este un premiu al întregii echipe Bilka şi nu numai este premiul şi tuturor partenerilor noştri din ţară şi de peste hotare”, a spus Horațiu Țepeș, fondator Bilka Steel.

În cei 14 ani de activitate, investiţiile companiei Bilka se ridică la peste 50 milioane de euro, fapt ce a contribuit la obţinerea unei cote de 35% din piaţa acoperişurilor. Antreprenorii prezenţi la gală activează în mai mult de 15 sectoare de activitate şi au în total mai mult de 5.000 de angajaţi.

Ediţia de anul acesta nu a fost lipsită de noutăţi. Organizatorii au introdus două premii noi, cel de Responsabilitate socială si de Cea mai de Succes transformare a unui business în pandemie.

Acestea au fost câşstigate de firmele Simtel Team şi de Techtex o companie din industria textilă care în timpul crizei medicale a început să producă măşti.

„Techtext este într-adevar o companie care a crescut accelerat în anul 2020. A reuşit să atingă o cifră de afaceri de o suta de milioane de lei, cu un număr de 350 de angajaţi”, a spus Mihai Filip, fondator Techtex.

Simtel Team, care a câştigat titlul pentru Responsabilitate socială este o companie care activează în trei domenii: Telecomunicaţii, Energie Verde şi Automatizări Industriale. În doar doi ani, veniturile companiei au crescut de la trei la unsprezece milioane de euro pe an.

„Pentru noi, responsabilitatea socială reprezintă o valoare şi o vom face şi de acum încolo. Vom încerca să fim din ce în ce mai buni, iar anul viitor sperăm să luam şi titlul cel mare”, a spus Iulian Nedea, fondator Simtel.

În România programul EY Entrepreneur of The Year s-a lansat în 2014 şi reuneşte cei mai de succes antreprenori din toate domeniile.