• Premierul Florin Cîțu s-a întâlnit joi, la Constanța, cu reprezentanții HORECA și a spus că redeschiderea va avea loc în două etape.
  • El a mai spus că eliminarea purtării măștii pe plajă este o măsură minimă ce va fi luată la 1 iunie.
  • De asemenea, Guvernul ia în calcul dezvoltarea unei aplicații care să fie folosită de restaurante și hoteluri pentru a verifica, în baza CNP-ului, dacă clienții sunt vaccinați anti-COVID.

Florin Cîțu a declarat că cele două etape de relaxare pe litoralul românesc – 1 iunie și 1 august – vor veni cu diverse măsuri. El a dat ca exemplu că se va renunța la purtarea măștii pe plajă de la 1 iunie.

Însă, condiția renunțării la mască pe plajă este ca distanța dintre șezlonguri să fie una suficient de mare.

Recomandări

HARRY NU PRIMEȘTE MAI MULTĂ SECURITATE
PAKISTANUL, LOVIT DE PLOI
PIEPER SE RETRAGE DE LA C.E.
TAYLOR SWIFT AR PUTEA DEVENI ȘI ACTRIȚĂ
FRUMUSEȚEA CREATĂ DE A.I., PREMIATĂ
DUA LIPA ȘI-A VIZUALIZAT VIITORUL

„Vrem să fim fără mască pe plajă, vrem restaurante la capacitate maximă, în anumite condiții, la hoteluri la fel. Vom avea soluțiile la timp, aprobate, ca să putem începe o nouă etapă de relaxare de la 1 iunie, apoi de la 1 august. Mă bucură susținerea industriei pentru vaccinare. Este clar că am înțeles cu toții ce trebuie făcut”, a spus premierul.

Guvernul caută soluții pentru a controla cine este imunizat

Verificarea se face acum, după CNP, în aplicația Institutului Național de Sănătate Publică. Prim-ministrul vrea să fie însă mult mai simplu.

El a spus că, deoacamdată, modalitatea de identificare a clienților vaccinați este o propunere discutată în comitetul interministerial de relaxare a restricțiilor.

Vom avea soluții de la cei de la INSP. S-ar putea să existe și acele aplicații care arată dacă o persoană este vaccinată, prin CNP. Ne gândim să facem lucrurile mult mai simplu. Avem timp până la 1 iunie să găsim soluții. Nu știu sigur dacă va exista o aplicație, dar este ce cred eu că s-ar putea face”, a subliniat Cîțu.