• Un investitor de pe Wall Street a pierdut 20 de miliarde de dolari în 2 zile
  • Bill Hwang folosea bani împrumutați să își plaseze pariurile pe acțiuni
  • Împrumuturile nu au fost rambursate, iar băncile au vândut participațiile

Ce ai face dacă ai pierde 20 de miliarde de dolari în două zile? Pare un vis să îi ai și un coșmar să îi pierzi, așa-i? Un investitor de pe Wall Street îl trăiește. Este vorba de Bill Hwang, unul dintre cei mai discreți traderi la nivel mondial, al cărui nume a ajuns cunoscut abia după ce și-a pierdut averea.

Bill Hwang și-a acumulat averea netă de vreo 20 de miliarde de dolari prin pariuri pe acțiuni. Hwang a folosit bani împrumutați de la bănci să își plaseze pariurile, bani pe care nu i-a rambursat, iar prăbușirea sa a avut un efect de domino. Băncile au vândut participațiile deținute de acesta, ducând la prăbușirea prețurilor lor pe bursă.

Cine este Bill Hwang?

Asta s-au întrebat și investitorii la bursă când au auzit că o anume companie Arcigous nu și-a rambursat împrumuturile. Înainte de pierdere era cel mai mare investitor de pe bursă, de care nu ai auzit vreodată, după spusele publicațiilor americane. Asta pentru că era o ,,balenă“, un jargon pentru o prezență mare pe piață, dar invizibilă la suprafață.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA

Dacă și-ar fi încasat câștigurile la începutul lunii martie, Hwang, în vârstă de 57 de ani, ar fi devenit unul dintre cei mai bogați oameni din lume. Acum a rămas în istorie cu una dintre cele mai dezastruoase implozii financiare.