Cum arată un apartament 100% smart. Totul poate fi controlat prin telefon.„Părintele primește mesaj când se deschide ușa”

  • Familia poate controla totul de pe telefonul mobil.
  • Intensitatea și culoarea corpurilor de iluminat poate fi modificată.
  • Locuința are 110 metri pătrați, o terasă de 60 de metri pătrați.
  • Temperatura din fiecare cameră, inclusiv din baie poate fi reglată.
  • Arhitectul Sorin Stanciu a intervenit când locuința era la roșu.

Te-ai gândit ce ușor ți-ar fi să poți schimba temperatura din cameră doar din telefon, sau să închizi draperiile locuinței fără a te da jos din pat?

Familia Păduraru din Iași și-a pus în practică aceste idei, iar acum deține un apartament 100 % smart în Iași.

Nu ideea de moft, cât ideea de design și de cum arată apartamentul, unu, că poți schimba tot timpul culorile și doi, este partea de siguranță. Adică tot ce înseamnă senzori de prezență, senzori de incendiu, de apă și așa mai departe. Tot ce înseamnă alarme. Ai un copil mic care rămâne acasă, poți să ai senzori la ușă deschisă, dacă vine cineva și bate la ușă. Poate primi părintele mesaj pe telefon că s-a deschis ușa de la intrare”, a spus Ioan Păduraru, proprietar.

Locuința are 110 metri pătrați, o terasă de 60 metri pătrați și o grădină de 1.000 de metri pătrați.

Costul realizării spațiului verde a ajuns la 30.000 de Euro și a fost realizat de un peisagist.

Totul a fost achiziționat în anul 2020, iar pentru proiectarea noilor tehnologii din apartament, proprietarul a angajat un arhitect.

Sorin a folosit în amenajarea de interior tehnologii de control smart-home: de pe telefon poți controla absolut tot.

„Această locuință a fost preluată din stadiul de roșu și atunci am avut mână liberă să facem tot ceea ce ne dorim, chiar și pe partea de compartimentare am mai modificat unele lucruri pentru a eficientiza fiecare spațiu, iar asta ne-a ajutat ca tot ceea ce și-au dorit proprietarii să realizăm. De trei ani, oamenii au început să își dorească mai mult și pandemia i-a făcut să investească mai mult în locuința lor”, a explicat Sorin Stanciu, arhitect.

Până la finalul acestui an, în complexul rezidențial situat lângă pădure vor mai exista două apartamente care vor avea integrate noile tehnologii.