Cum știi dacă ai mâncat înghețată Mars cu oxid de etilenă. Ce trebuie să faci pentru a primi banii înapoi

Înghețată din vitrină. Deși nivelul de oxid de etilenă din ingredientul afectat este peste limitele legale pentru Europa, compania spune că utilizează doar o cantitate mică din acesta. Sursa Foto: HEPTA
  • Compania Mars recheamă mai multe loturi de înghețată Bounty, Snickers și Twix, din cauza oxidului de etilenă prezent într-un ingredient produs de unul dintre furnizorii companiei.
  • Deși nivelul de oxid de etilenă din ingredientul afectat este peste limitele legale pentru Europa, compania spune că utilizează doar o cantitate mică din acesta.
  • În cazul în care consumatorul dorește rambursarea costului, acesta trebuie să trimită poza ambalajului fiecarui produs, împreună cu numele și prenumele, numărul de telefon, adresa de e-mail și adresa poștală a companiei.

Compania Mars recheamă mai multe loturi de înghețată Bounty, Snickers și Twix, din cauza prezenței oxidului de etilenă într-un ingredient produs de unul dintre furnizorii companiei, la niveluri mai mari decât cele permise de legislația UE.

Deși nivelul de oxid de etilenă din ingredientul afectat este peste limitele legale pentru Europa, compania spune că folosește doar o cantitate mică din acest ingredient în înghețată.

„Ca urmare, nivelul de oxid de etilenă din înghețată este minimal și mult sub limitele legale din Europa pentru ingredient. Consumarea produsului nu este nocivă”, precizează compania.

Compania Mars recheamă mai multe loturi de înghețată Bounty, Snickers și Twix by Mediafax.ro on Scribd

Compania spune că în cazul în care consumatorul dorește rambursarea costului, acesta trebuie să trimită poza ambalajului fiecarui produs, împreună cu numele și prenumele, numărul de telefon, adresa de e-mail și adresa poștală, la contactmars@mhmr.ro.

Pentru validarea cererii, în poza sau pozele transmise trebuie să fie vizibile data valabilității și codul lotului pentru fiecare produs. Aceste informații sunt pe spatele ambalajului.

Compania va rambursa un voucher de cumpărături de valoarea produselor achiziționate. Consumatorul trebuie să păstreze ambalajul fizic al produsului până la data la care primește voucherul.

Citește și: Mai multe loturi de îngheţată cu oxid de etilenă, un pesticid cancerigen, retrase de pe piaţa din România. Anunțul ANSVSA.