• Miliardarul Elon Musk, un campion vocal al cripto, vrea ca gigantul fast-food McDonald’s să accepte moneda Dogecoin ca mijloc de plată.
  • McDonald’s a propus în schimb companiei Tesla să accepte Grimacecoin.
  • Tesla acceptă Dogecoin ca formă de plată pentru o parte din mărfurile sale și a acceptat temporar și bitcoin ca formă de plată pentru mașinile sale electrice anul trecut.

Directorul executiv al companiei de mașini electrice Tesla și al companiei producătoare de rachete, SpaceX, Elon Musk a propus gigantului lanț american de fast-food McDonald’s să accepte, în schimbul produselor sale, criptomoneda Dogecoin, ca mijloc de plată.

Elon Musk a postat marți seară un tweet pe contul său, în care a menționat McDonald’s și și-a exprimat dorința de a mânca fericit de la acesta dacă restaurantul de tip fast-food ar lua în considerare plata cu Dogecoin.

Prețul criptomonedei care a luat naștere în urma unei glume proaste lansate pe internet a crescut cu 8% în urma unui simplu tweet al lui Elon Musk, ajungând la 0,11445 dolari, potrivit Wall Street.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA

Totuși, gigantul restaurant american de tip fast-food a încercat să interacționeze cu comunitatea crypto, iar momentul a fost speculat de excentricul miliardar Elon Musk, ocazie cu care prețul Dogecoin a crescut.

Reacția McDonald’s nu a întârziat să apară. Compania a răspuns tweet-ului lui Musk și a declarat că acceptă plata cu Dogecoin numai dacă Tesla acceptă Grimacecoin – o rețea de plăți financiare descentralizate care reconstruiește stiva de plăți tradiționale pe blockchain.

Dogecoin este a zecea cea mai valoroasă criptomonedă, fiind evaluată la 18,5 milioane de dolari. Tesla acceptă Dogecoin ca formă de plată pentru o parte din mărfurile sale și a acceptat temporar și bitcoin ca formă de plată pentru mașinile sale electrice anul trecut.

Dogecoin este mai bine adaptat pentru tranzacțiile de zi cu zi datorită ofertei sale nelimitate și implică taxe de tranzacție mai mici.

Directorul executiv al companiei de mașini electrice Tesla și al companiei producătoare de rachete, SpaceX, Musk este unul dintre cei mai mediatizati CEO. Personalitatea sa depășește singura sferă a vehiculelor electrice și a cuceririi spațiului.

Are 71,5 milioane de urmăritori pe contul său de Twitter. Fiecare dintre tweeturile sale este comentat pe larg.

Musk a reușit să facă din Tesla cel mai important grup auto din lume după valoarea de piață, în timp ce producătorul produce doar un milion de mașini, față de câteva milioane pentru concurenți – GM, Toyota sau Volkswagen.