Elon Musk avertizează: Dogecoin ar putea deveni criptomoneda lumii, însă oamenii nu ar trebui „să-și investească economiile în ea”

  • Elon Musk spune că moneda digitală Dogecoin ar putea deveni, pe viitor, liderul pe piața criptomonedelor
  • Fondatorul Tesla atrage atenția celor care vor să investească să o facă totuși „în mod chibzuit”

Elon Musk a scris recent pe contul de Twitter că moneda virtuală Dogecoin ar putea deveni, pe viitor, liderul criptomonedelor. În ciuda cererii pe piața digitală, miliardarul îi sfătuiește pe doritori să investească prudent, potrivit Business Insider.

„În primul rând, cred că oamenii nu ar trebui să-și investească economiile de o viață în criptomonedă. Nu cred că e înțelept să facă asta. Însă dacă vrei să îți permiți o mică distracție, eu îți spun că Dogecoin va fi următoarea criptomonedă a lumii”, a scris cofondatorul Space X.

Elon Musk a mai continuat: „Ideea este că dogecoin-ul a fost inventat ca o glumă, pentru a mă amuza de piața criptomonedelor. Știi ce e ironic? Că moneda care a fost inventată ca fiind o glumă devine o monedă reală”.

Dogecoin a crescut cu 12.000% de la începutul anului până în prezent

Născut acum opt ani ca o parodie la adresa Bitcoin, Dogecoin a crescut cu 12.000% de la începutul anului până acum.

Așa că Dogecoin este o „glumă” care valorează 50 de miliarde de dolari. Mai mult decât valoarea de bursă a unor grupuri gigant, ca Marriott sau Ford.