• Tesla a depus o cerere la Comisia pentru utilități publice din Texas.
  • Tesla a început deja construcția unei baterii de mare capacitate lângă Houston.
  • Rețeaua de energie electrică a Texasului este izolată de restul Statelor Unite.

Tesla are obiective mari și vrea să intre pe piața energiei electrice. Pentru început, compania țintește Texas-ul.

Tesla a început deja construcția unei baterii de mare capacitate lângă Houston, unde îți propune să conecteze la rețea, un sistem de stocare a energiei de 100 de megawați. Acest sistem nu este însă singurul. Compania a construit deja câteva sisteme mai mici de stocare a energiei în alte țări inclusiv unul la est de Los Angeles, altul în curs de desfășurare în Monterey, California și două în Australiași are în plan să le extindă la nivel global.

Chiar dacă până acum nu a funcționat cu furnizor direct pentru consumatori casnici, bateriile construite de Tesla ajută alte companii în generarea, stocarea și consumul de energie.

Recomandări

CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
JAPONIA PREZINTĂ TEHNOLOGIA 6G
MET GALA 2024
IOHANNIS SE ÎNTÂLNEȘTE CU BIDEN
GATES ÎȘI VINDE IAHTURIURILE
CUM ARATĂ UK LA UN AN DE LA ÎNCORONARE?

Compania poate profita de un context favorabil. Rețeaua de energie electrică a Texasului este izolată de restul Statelor Unite, lucru care a provocat de-a lungul timpului probleme locuitorilor. Chiar în luna februarie a acestui an, o avarie la rețeaua electrică a lăsat milioane de oameni fără curent și apă pentru câteva zile.

În cazul în care va obține aprobarea ca furnizor de energie electrică, Tesla Energy Ventures va folosi angajații din divizia de energie Tesla – aceeași care vinde acoperișuri solare .