• Destinații fără carantină: Dubai, Maldive, Republica Dominicană.
  • Rata de infectare în Capitală se apropie de 4 la mia de locuitori.
  • Barurile și cafenelele rămân închise în București pentru încă 14 zile.

Mai multe restricții înseamnă mai multe lovituri pentru antreprenorii din HoReCa. Sărbătorile, care în anii trecuți le aduceau câștiguri mari, acum îi falimentează. Lipsa petrecerilor de Revelion le va aduce un gol în buget.

„Din păcate, Revelionul din 2020 nu va arăta, din punct de vedere al restaurantelor. Cu siguranță nu vom avea voie să facem petreceri nici măcar de 20, 30 de persoane, sunt convinse de lucrul acesta. Deci, vom sta fiecare acasă, iar cei care își permit poate vor pleca în alte țări. Deja suntem extrem de loviți. Gândiți-vă că suntem închiși din luna martie, am avut doar terase deschise, terase la 40-50% din capacitate, în condițiile în care capacitatea totală a teraselor este undeva din 15-20% din totalul locurilor din restaurantele din România. Pierderile sunt undeva de 80-90%, iar dacă vorbim doar despre Revelion, era cea mai importantă seară a anului care creștea cifră de afaceri considerabil”, a declarat antrenprenorul Radu Dumitrescu.

„Ne gândim la diverse soluții alternative, încercăm să facem și niște Revelioane online. Ne gândim să facem orice, doar ca să supraviețuim, tot domeniul fiind acum în survival mode. Pierderea este enormă, se apropie din nou de sută la sută”, a mai spus acesta.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA