• 41% din funcțiile de conducere din firmele de la noi din țară sunt deținute de femei
  • Media europeană este de 36%, când vine vorba de femeile în funcții de lider
  • La fiecare 100 de bărbați care sunt promovați în carieră, doar 70 de femei se bucură de aceleași oportunități

Suntem și noi peste media Uniunii Europene la un capitol. Și nu cu ceva negativ. 41% din funcțiile de conducere din firmele de la noi din țară sunt deținute de femei.

Asta arată un studiu realizat de Confederatia Națională pentru Antre-prenoriat Feminin. Media europeană este de 36%, când vine vorba de femeile în funcții de lider.

Discrepanțele de gen încă persistă

Totuși, discrepanțele de gen persistă încă. La fiecare 100 de bărbați care sunt promovați în carieră, doar 70 de femei se bucură de aceleași oportunități.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Iuliana este manager de 10 ani. Din 2016, conduce Temps HR. Iuliana spune cum a depășit ea provocările ca femeie de business și mamă.

Iuliana Leurent, CEO Temps HR: „Poate cel mai mare challenge care-mi vine, poate după gestionarea timpului, și cu cât știm noi să ne punem în față din când în când. Lucrul ăsta l-am învățat foarte târziu, cred că aproape de un an de zile.”

Spania: Femeile nu sunt prea bine reprezentate în funcțiile de top

În Spania, femeile nu sunt prea bine reprezentate în funcțiile de top. Ele ocupă mai puțin de 20% din posturile-cheie în firmele în care lucrează. Isabel Galiano are o companie de consultanță internațională. Până acum, 20 de ani a muncit în corporații și spune că șefii nu au discriminat-o, dar colegii nu priveau cu ochi buni ideea de a concura cu o femeie.

Isabel Galiano, CEO MVF Select Spania: „Suntem competitive și luptătoare, la fel ca bărbații. Eu cred că noi femeile suntem integratoare, mai puțin conflictuale.”