Financial Times: Numărul miliardarilor a crescut în pandemie. Sunt aproape 3.000 în toată lumea

  • Bogăția totală a miliardarilor din lume a crescut cu 5 miliarde de dolari într-un an
  • Este cea mai dramatică creștere înregistrată vreodată în topul Forbes
  • Numărul miliardarilor a crescut cu 700 și a ajuns la 2700 în întreaga lume

Numărul miliardarilor a crescut în pandemie. E concluzia unei analize din Financial Times care a urmărit evoluția bogaților din topul Forbes.

Pe lista Forbes din 2021, numărul miliardarilor a ajuns la un nou record de 2.700 crescând doar în ultimul an cu aproape 700. Cea mai mare creștere a venit din China, care a dat 1/3 din proaspeții miliardari. Profitul creștea atât de rapid încât cineva devenea miliardar la fiecare 36 de ore. Urmează SUA care a adăugat 110 miliardari pentru un total de 724. Un bun exemplu este și Elon Musk căruia i-a crescut averea de la 25 miliarde de dolar la peste 150 de miliarde.

Chiar și în Europa există astfel de exemple. John Rockfeller a fost până de curând cel mai bogat om din istoria SUA, chiar dacă acesta a trăit acum 100 de ani. Dacă ne raportăm la PIB, să știi că în prezent există mai mulți Rockefeller în întreaga lume. 5 în Suedia, câte 2 în Mexic, Franța, India, Indonezia și câte unul în Spania, Canada, Italia și Rusia. De asemenea, câștigurile de pe piața bursieră din 2020 au revenit în mare parte companiilor de tehnologie.