• IKEA a anunţat joi demararea lucrărilor de construcţie a noului său magazin IKEA Timişoara, situat în Dumbrăviţa.
  • Retailerul suedez va investi în noul magazin aproximativ 60 de milioane de euro, aceasta fiind a treia investiţie semnificativă a IKEA în România.
  • Pe lângă locurile de muncă prevăzute pentru faza de construcţie, la noul magazin vor lucra circa 250 de angajaţi

IKEA a anunţat joi demararea lucrărilor de construcţie a noului său magazin IKEA Timişoara, situat în Dumbrăviţa.

Retailerul suedez va investi în noul magazin aproximativ 60 de milioane de euro, aceasta fiind a treia investiţie semnificativă a IKEA în România. Pe lângă locurile de muncă prevăzute pentru faza de construcţie, la noul magazin vor lucra circa 250 de angajaţi. Viitorul magazin de aproximativ 26.000 metri pătraţi, cu 780 de locuri de parcare, va fi amplasat la intersecţia dintre Drumul Naţional şi Calea Aradului, şi va oferi produse de mobilier pentru casă, un restaurant cu specialităţi suedeze, o zonă de cafenea şi un loc de joacă pentru copii.

Construcţia va folosi energie regenerabilă, va fi echipată cu panouri fotovoltaice pe acoperiş şi va utiliza, pentru consumul de energie, o centrală geotermală, pentru încălzirea şi răcirea clădirii. În plus, în timpul construcţiei se vor lua măsuri ecologice speciale în materie de sortare şi eliminare a deşeurilor, precum şi de protecţie împotriva prafului, pentru a evita orice neplăceri pentru comunităţile învecinate.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Obiectivul pentru acest nou magazin este de a recicla minimum 85% din deşeurile generate, din care 100% din deşeurile alimentare care provin de la Restaurantul şi Bistroul IKEA, acestea urmând să fie transformate în compost.