• Case de 1 euro scoase la vânzare
  • Un nou oraș italian, Castiglione di Sicilia, oferă case la 1 euro
  • Majoritatea caselor sunt în regiunile vechi ale orașului și necesită renovări
  • Cumpărătorii vor trebui să plătească o asigurare în valoare de 4.000 de euro

Mania caselor la prețul de 1 euro continuă în Italia. Un nou orășel de pe coasta estică a Siciliei vrea să convingă oamenii să se mute și oferă 900 de case la prețul unei cafele.

Trăim vremuri incerte din cauza pandemiei, cine știe când vom mai putea călători?! O certitudine este că mania caselor la 1 euro va continua în Italia. Ultimul orășel pe listă este Castiglione di Sicilia. 900 de case abandonate au fost scoase la vânzare la prețuri mici. Asta după ce populația orașului a scăzut de la 14.000 la 3.000. Nu toate casele vor porni de la 1 euro, ci în funcție de starea în case se află. Iar dacă va exista interes din mai multe părți pentru o proprietate, va fi organizată o licitație.

Care sunt condițiile pentru a cumpăra o astfel de casă?

Doritorii pot să intre în contact cu primăria orașului și să aibă un plan detaliat despre ce tip de casă și-ar dori și cum plănuiesc să o renoveze. Ei trebuie să-și ia angajamentul să refacă imobilul în maxim 3 ani. Dacă în alte orașe au fost cerute garanții care sunt returnate când este finalizată renovarea, în Castiglione di Sicilia viitorii proprietari vor plăti o asigurare la bancă în valoare totală de 4.000 de euro.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT