• Jeff Bezos s-a îmbogățit cu 13 miliarde de dolari în doar o zi
  • Este cel mai are salt al unei persoane, înregistrat într-o singură zi, de când Bloomberg monitorizează activitatea financiară a miliardariilor, din 2012
  • Acțiunile Amazon au crescut cu 7.9%, cea mai mare creștere începând cu decembrie 2018

Jeff Bezos a devenit mai bogat cu 13 miliarde de dolari, ceea ce reprezintă cel mai mare salt individual al unei persoane, într-o singură zi, de când Bloomberg monitorizează activitatea financiară a miliardarilor.

Potrivit sursei citate, acțiunile Amazon au crescut luni cu 7.9%, setând astfel un trend optimist în ceea ce privește shopping-ul online.

În vârstă de 56 de ani, Jeff Bezos, fondatorul Amazon și cel mai bogat om al lumii, și-a adăugat în conturi 74 de miliarde de dolari în 2020, ajungând la o avere totală de 189.3 miliarde de dolari, în ciuda faptului că SUA intră într-una dintre cele mai dificile perioade din punct de vedere financiar din istorie.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Pentru a măsura dimensiunea averii lui Bezos, un calcul arată că acesta a depășit de unul singur valoarea de piață a giganților precum Exxon Mobil, Nike sau Mc Donald’s.

Marile companii ale lumii se bucură de creșterea profiturilor în această perioadă, pe de-o parte datorită faptului că angajații au fost nevoiți să lucreze de acasă, iar pe de altă parte datorită stimulentelor financiare oferite de guverne și bănci.