• Amazon a acceptat să cumpere studiourile MGM, care au produs filme clasice precum „Some Like It Hot„ și „Singin ‘In The Rain”
  • Vânzarea va oferi serviciului de streaming Prime al gigantului tehnologic acces la un catalog imens de conținut
  • Amazon a declarat că acordul va permite MGM, companie fondată în 1924, „să continue să facă ceea ce fac cel mai bine: povestiri grozave”

Amazon a acceptat să cumpere studiourile MGM, care au produs filme clasice precum „Some Like It Hot„ și „Singin ‘In The Rain” cu 8,45 miliarde de dolari, anunță BBC.

Vânzarea va oferi serviciului de streaming Prime al gigantului tehnologic acces la un catalog imens de conținut.

Mike Hopkins, vicepreședinte senior al Prime Video și Amazon Studios, a adăugat: „Adevărata valoare financiară din spatele acestui acord este comoara proprietății intelectuale din catalogul pe care intenționăm să îl reimaginăm și să-l dezvoltăm împreună cu echipa talentată a MGM.”

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Acordul va spori oferta Amazon Prime Video cu aproximativ 4.000 de filme, inclusiv francizele James Bond și Legally Blonde, precum și 17.000 de emisiuni de televiziune, cum ar fi seria Handmaid’s Tale.

Amazon a declarat că acordul va permite MGM, companie fondată în 1924, „să continue să facă ceea ce fac cel mai bine: povestiri grozave”.

Kevin Ulrich, președintele Consiliului de administrație al MGM, a declarat: „Sunt foarte mândru că leul MGM, care evocă epoca de aur a Hollywoodului, își va continua istoria. Oportunitatea de a alinia istoria MGM cu Amazon este o combinație inspiratoare.”

Dar serviciul de streaming al Amazon se confruntă cu o listă lungă de competitori, cum ar fi Netflix, Disney + și Apple TV – toți sperând că obiceiurile de vizionare excesivă dezvoltate în timpul blocajelor impuse de pandemie se vor păstra.