• Joe Biden a discutat a discutat cu șefii instituțiilor care gestionează sistemul financiar din SUA
  • Președintele SUA a primit asigurări că sistemul financiar al SUA este într-o stare bună
  • Experții au spus că sistemul financiar este într-o stare puternică și că riscurile financiare sunt atenuate de nivelurile solide de capital și de lichiditate din sistemul bancar

Președintele american Joe Biden a fost asigurat că sistemul financiar al SUA este într-o stare bună, în ciuda pandemiei. Liderul de la Casa Albă a discutat cu șefii instituțiilor care gestionează sistemul financiar din SUA despre amenințările la adresa economiei reprezentate de încălzirea globală.

Întâlnirea a fost prima reuniune față în față a lui Biden cu mulți dintre principalii șefi ai autorităților de reglementare federale a sectorului bancar și piețelor financiare. Președintele SUA voia să discute cu aceștia despre riscul financiar relaționat cu încălzirea globală și acțiunile agențiilor pentru a promova incluziunea financiară și pentru sporirea accesului americanilor la credite.

La discuție au fost secretarul trezoreriei Janet Yellen, președintele Rezervei Federale Jerome Powell și controlorul interimar al monedei Michael Hsu, precum și șefii mai multor comisii care ocupă de tranzacțiile la bursă.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Oficialii au avut numai vești bune despre situația economică a Statelor Unite, deși sunt greu de crezut în condițiile actuale de pandemie. Experții au spus că sistemul financiar este într-o stare puternică și că riscurile financiare sunt atenuate de nivelurile solide de capital și de lichiditate din sistemul bancar. O creștere de aproape 12% a indicelui bursier S&P 500 în acest an a răspândit speranța într-o redresare puternică, dar piețele urmăresc îndeaproape inflația și costurile de împrumut guvernamentale.

Nu au fost anunțate decizii, dar este cunoscut faptul că foștii președinți Barack Obama și George W. Bush au avut întâlniri similare cu autoritățile de reglementare financiară după atacurile din 11 septembrie și criza financiară din 2008.

În cazul de față, Joe Biden vrea să vadă probabil care poate fi efectul planului de stimulare a economiei, în valoare de aproape 4 trilioane de dolari, dintre care mai mult de jumătate vor fi investiți în recuperarea joburilor și restul pentru familiile americane.