Mark Zuckerberg, deţinătorul Facebook şi totodată al aplicaţiei de mesagerie WhatsApp, foloseşte Signal, o aplicaţie rivală, relatează Mashable.

Expertul în securitate cibernetică Dave Walker a descoperit că CEO-ul Facebook s-a numărat printre persoanele ale căror date personale au fost publicate pe internet în urma unui atac asupra Facebook.

Ulterior, Dave Walker a descoperit şi faptul că numărul de telefon al lui Zuckerberg este asociat unui cont de Signal, unul dintre cei mai mari rivali WhatsApp.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR

În legătură cu atacul cibernetic de care a fost vizat Facebook, un purtător de cuvânt din partea companiei a declarat că breşa de securitate a fost reparată.

Signal a profitat de această informaţie şi l-a ironizat pe şeful Facebook: „Odată cu apropierea momentului în care termenii şi condiţiile WhatsApp trebuie acceptate, Mark conduce prin exemplu”, a scris pagina de Twitter a aplicaţiei de mesagerie.

Noua politică de confidenţialitate a WhatsApp, care trebuia să fie iniţial implementată pe 8 februarie, a fost suspendată după reacţiile negative din spaţiul public. Compania susţine, în continuare, că actualizarea nu va afecta „confidenţialitate şi securitatea” mesajelor şi aperurilor personale, care vor fi în continuare criptate.

Utilizatorii care nu acceptă modificările WhatsApp nu vor putea citi sau trimite mesaje, dar vor putea primi apeluri şi notificări „pentru o scurtă perioadă de timp”. Ca urmare a noilor măsuri, multe persoane au anunţat că se vor muta pe Signal, iar aplicaţia a fost lăudată chiar şi de Elon Musk.