• Rata șomajului în Statele Unite este 6%, iar în Florida este 4,8%
  • Proprietarul oferă 50 de dolari doar pentru prezența la interviul de angajare
  • El se gândește, de asemenea, să crească și salariile

Deși rata somajului în Statele Unite este la 6%, se pare că unii oameni nu acceptă orice job. În Florida de exemplu, unde rata șomajului este 4,8%, un restaurant McDonald’s se chinuie să găsească angajați.

Astfel, proprietarul locației a decurs la metode de angajare… motivante. El a decis să ofere 50 de dolari oricui se prezintă la un interviu de angajare la restaurantul lui. Nu e sumă semnificativă, dar în medie este plata pentru aproximativ patru ore și jumătate de muncă.

Blake Casper, proprietarul, spune că a adoptat această măsură la sfatul unui manager din subordinea sa. El i-ar fi spus managerului să „facă tot ce poate” ca să angajeze oameni, iar atunci a venit cu propunerea.

Recomandări

HARRY NU PRIMEȘTE MAI MULTĂ SECURITATE
PAKISTANUL, LOVIT DE PLOI
PIEPER SE RETRAGE DE LA C.E.
TAYLOR SWIFT AR PUTEA DEVENI ȘI ACTRIȚĂ
FRUMUSEȚEA CREATĂ DE A.I., PREMIATĂ
DUA LIPA ȘI-A VIZUALIZAT VIITORUL

Proprietarul locației mai deține încă 59 astfel de francize, toate de la McDonald’s, toate în Tampa, Florida. El spune că are din ce în ce mai mulți clienți, dar nu are forță de muncă. Succesul se datorează, spune el, noilor produse, cum ar fi sandvișul cu pui.

„Pe de-o parte, sunt tot mai mulți oameni cu bani care vor să cumpere, iar de cealaltă parte suntem noi, care ne chinuim să ținem pasul”, a spus Blake Casper pentru Business Insider.

În același timp, cererea mică a locurilor de muncă l-au făcut pe proprietar și alți francizați să se gândească să crească salariile până la 13 dolari pe oră, cu patru dolari peste salariul minim din Florida.