• McDonald’s a deschis primul său restaurant cu zero emisii nete.
  • Compania se gândește să fie un proiect pentru viitor ci nu doar o nouă campanie de ecologizare.

Noua filială, situată în orașul britanic Shropshire, este alimentată de panouri solare și turbine eoliene. Clădirea este, de asemenea, izolată cu lână de oaie britanică și îmbrăcată în echipamente IT reciclate, relatează Euronews.

Aceasta urmează să fie recunoscută ca fiind primul restaurant care respectă cadrul pentru clădiri cu zero emisii de carbon al UK Green Building Council (UKGBC).

Beth Hart, purtătoarea de cuvânt a McDonald’s, a declarat că restaurantul din Market Drayton, care s-a deschis astăzi (10 decembrie), „va acționa ca un model pentru viitoarele noastre construcții noi”. Lanțul își propune ca toate construcțiile noi să aibă un impact net-zero până în 2030, îmbunătățind în același timp cele 1.400 de filiale existente în Marea Britanie și Irlanda.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
VIN ALEGERILE, CUM VOTEAZĂ TINERII?

Burger McPlant de la McDonald’s?

Lansarea burgerului McPlant pe bază de plante de la McDonald’s în octombrie a fost, de asemenea, întâmpinată cu recenzii mixte.

De ani de zile, veganii au făcut presiuni asupra lanțului de fast-food pentru a se alătura mișcării fără carne, deoarece marca a fost în mod istoric lipsită de opțiuni vegane.

„Când va lua McDonald’s în serios schimbările climatice și va lansa niște burgeri vegani?”, a întrebat un utilizator de pe Twitter.

Burgerul vegan certificat are o chiftea Beyond Meat și conține propriul sos și brânză vegană specială.

Lanțul global a petrecut trei ani pentru a dezvolta McPlantul și a fost chiar acreditat ca fiind vegan de către Societatea Vegetariană.

Burgerul costă la fel ca faimosul Big Mac, 3,49 lire sterline (4,09 euro) și este gătit separat de alte produse din carne și lactate, asigurând astfel că nu există contaminare încrucișată. Lucru care nu se poate spune despre toți concurenții săi.