• Jack Ma a fost înlocuit din emisiunea Africa’s Business Heroes, un show de talent dedicat antreprenorilor
  • Miliardarul a avut un discurs critic asupra autorităţilor chineze
  • Beijingul a lansat o anchetă în legătură cu Alibaba, compania deţinută de Ma

Jack Ma nu mai face parte din show-ul de televiziune Africa’s Business Heroes, pe care chiar el l-a creat, relatează Financial Times. Incidentul s-a produs după ce miliardarul a intrat în atenţia preşedintelui Xi Jinping.

Ma a fost înlocuit din rolul de jurat al emisiunii, fotografia sa a fost scoasă de pe site-ul show-ului şi totodată nu mai apare nici în clipul de prezentare al emsiunii.

Miliardarul a criticat autorităţile de reglementare din China şi băncile de stat. În urma discursului, Beijingul a declanaşat o anchetă în legătură cu Alibaba, compania lui Ma, în privința unor presupuse practici monopoliste. De asemenea, și Ant Group, companie afiliată Alibaba, se află pe lista autorităților chineze.

Recomandări

S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
SISTEMUL „TYCHE" ÎȚI PUNE DIAGNOSTICUL
CE FACI CU CEL MIC ÎN MINIVACANȚĂ?
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
UE VREA NOI REGLEMENTĂRI PENTRU TIKTOKLITE
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD

Un purtător de cuvânt al Alibaba a declarat că Ma nu a mai apărut în finala show-ului de talente din cauza programului încărcat. Chiar dacă finala a fost înregistrată în luna noiembrie, ea va fi difuzată în primăvară.

În luna august, Ma i-a felicitat pe cei 20 de antreprenori, participanţi la emisiune, şi a spus că abia aşteaptă să îi întâlnească. Acesta este şi unul dintre ultimele mesaje postate pe Twitter de Ma.