• Sălile de sport se închid acolo unde rata de incidență depășește 4 la mie
  • Unde rata de incidență depășește 4 la mie toți operatorii economici închid businessurile la ora 18:00 în weekend

Noile restricții pun și mai multă presiune pe afaceri. În timp ce unii antreprenori au activitatea îngrădită, alții sunt nevoiți să închidă. Colega mea, Irina Apetrii, editor corespondent business Aleph News este alături de mine.

Care sunt domeniile cele mai afectate

Cele mai afectate, bineînțeles sunt cele închise definitiv și anume sălile de sport. Activitatea în sălile de sport este interzisă din momentul în care rata de infectare depășește 4 persoane infectate la 1000 de locuitori, indiferent dacă vorbim de weekend sau de timpul săptămânii.

Această piață valorează 250 de milioane de euro, iar 800.000 de români care au abonament la sală, conform Ziarului Financiar. Cel mai probabil abonamentul la sală va îngheța până când incidența scade sub 3,5 persoane infectate la o mie de locuitori.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Restricțiile îngreunează activitatea și a altor operatori economici

Restaurantele sunt cele care suferă cel mai mult în această perioadă, pentru că unde rata de infectare depășește 4 la mie, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică terasele se închid la ora 18.

Dacă rata depășește 7,5 la mie, se vor închide la ora 18 în toate zilele săptămânii. Adică fix în perioada în care oamenii ies de la muncă și merg la restaurant.

Cu alte cuvinte, rata de incidență îți stabilește ție dacă poți să iei și cina la restaurant, sau doar micul dejun și prânzul.

Aceeași regulă se aplică tuturor operatorilor economici, fie că ești supermarket, magazin sau mall. Dar va funcționa în continuare și după această oră livrarea la domiciliu.