O chelneriţă a fost concediată pentru că a primit un bacşiş de 4.400 de dolari

Sursă foto- Hepta
  • Un bacșiș de 4.400 de dolari a dus la concedierea unei chelnerițe.
  • Restaurantul i-a cerut femeii să împartă bacșișul cu ceilalți colegi.

Ryan Brandt a declarat pentru KNWA că ea şi o altă chelneriţă erau responsabile de servirea unui grup de peste 40 de persoane la restaurantul Oven & Tap din Bentonville, unde femeia lucra de trei ani şi jumătate. Fiecare persoană din grup a lăsat un bacşiş de 100 de dolari la final, ceea ce a însemnat un bacşiş de 4.400 de dolari pentru cele două chelneriţe, a declarat Brandt.

Potrivit Business Insider, chelneriţa a afirmat că restaurantul i-a cerut să împartă bacşişul cu ceilalţi colegi, o practică nemaiîntâlnită de femeie cât timp a lucrat la restaurantul respectiv. „Aş fi rămas cu 20%”, a declarat Brandt pentru KNWA.

Grant Wise, unul dintre oaspeţii care au lăsat bacşişul, a declarat pentru KNWA că a vrut să le dea bani exclusiv celor două chelneriţe, nu şi celorlalţi. Wise a cerut banii înapoi şi i-a dat chelneriţei în afara restaurantului. Brandt a spus că a fost concediată după ce a acceptat banii, declarându-se „devastată”.

Femeia susţine că cei de la restaurant i-au spus că a fost concediată pentru că a dezvăluit informaţii despre împărţirea bacşişului, încălcând politica restaurantului. Oven & Tap nu a răspuns imediat la solicitările Insider.

„După ce au luat masa, acest grup mare de oaspeţi a cerut ca bacşişul lor să fie dat la două chelneriţe”, a declarat apoi Oven & Tap pentru KNWA: „Le-am onorat pe deplin cererea. Din respect pentru membrii foarte apreciaţi ai echipei noastre, nu discutăm detaliile legate de concedierea unui angajat”.