• Paşaportul Covid ar urma să cuprindă date despre testări, vaccinare şi reguli de călătorie în străinătate
  • Riscul de îmbolnăvire în avion este foarte scăzut
  • Aplicaţia ar putea pune probleme în privinţa procesării datelor personale.

Asociaţia Internaţională de Transport Aerian propune un ”paşaport COVID”, iar sacrificiul pentru a putea călători din nou constă în datele personale ale fiecăruia.

Acest paşaport este o aplicaţie mobilă ce urmează să fie dezvolatată de IATA.  Aplicaţia este prevăzută să includă date despre testările COVID, vaccinare şi reguli de intrare pe teritoriul unui anumit stat. În felul acesta vei putea demonstra că nu eşti infectat cu noul coronavirus.

„A fost concepută să fie un paşaport digital care te ajută să călătoreşti în jurul lumii în era COVID”, a transmis Angus Whitley, reporter Bloomberg.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
EMMA STONE ÎȘI DEZVĂLUIE NUMELE REAL
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

Apariţia vaccinurilor e văzută de companiile aeriene drept posibilitatea de relansare a afacerilor.

Totuşi, riscul de îmbolnăvire în avion este foarte scăzut. Au fost doar 44 de cazuri de persoane pozitive din 1,2 miliarde de pasageri. Înseamnă că unul din 27 de milioane de pasageri s-a infectat în avion.

În plus, aplicaţia ar putea pune probleme în privinţa procesării datelor personale.

„Va trebui să vedem cum se va putea implementa această măsură şi cât de eficientă ar fi. Trebuie să vedem cât este de sigură aplicaţia, dacă poate fi spartă de hackeri şi dacă datele tale sunt în siguranţă”, a mai spus Whitley.

Industria aviatică este printre cele mai afectate de criza provocată de pandemie. Companiile aeriene urmează să înregistreze pierderi cumulate de 157 de miliarde de dolari în 2020 şi 2021, a avertizat IATA.