• Brașovul are marți o rata de incidență de 3,11 la mie.
  • Ieri, incidența a fost de 2,92 la mie.
  • Prefectul Brașovului, Cătălin Văsii, a declarat că urmează să fie introduse restricții.

Și în Brașov, incidența este în creștere. Ieri, rata a fost de 2,92 la mia de locuitori. Prefectul județului, Cătălin Văsii, spune că urmează să fie introduse restricții.

„Avem termen de 48 de ore ca, în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, să adoptăm hotărârea care va pune în aplicare prevederile hotărârilor Guvernului României de prelungire a stării de alertă. Accesul în baza certificatului verde la restaurantele din mall-uri, sunt la nivelul cinematografelor sunt luate anumite măsuri”, a declarat prefectul.

Noile restricții împart proprietarii de restaurante în două tabere. Unii își regândesc planul de afacere ca să poată supraviețui în perioada următoare. Alții se pregătesc ușor, ușor să-și închidă afacerile.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ

Va fi probabil, sigur va fi o muncă în plus și vom mai angaja o persoana care va face verificarea respectivă. Sperăm să se vaccineze cât mai multă lume și să revenim la normal. Cred că ne vor scădea încasările cu cel puțin 50%, ținând cont ca în Municipiul Brașov sunt vaccinați undeva la 40%”, a spus Ștefan Gleveșanu, proprietar a două restaurante în Brașov, care a cerut reduceri de la furnizorii.

Ionuț Costin are un restaurant raw-vegan, în centrul istoric. Are abonați pentru meniurile zilnice și speră că livrarea la domiciliu va fi soluția salvatoare pentru el.

Au apărut în jurul nostru oamenii pe care, de fapt, îi știam de la abonamente pentru că noi 5 ani de zile nu ne-am oprit din a face livrări, noi n-am închis nici într-o singură zi în timpul lockdownului. Dă Doamne măcar așa să rămână pandemia pentru noi. Noi în pandemie să știi că am crescut”, a declarat Ionuț.