• Lipsa de forță de muncă și cu cererea mare de produse duce la rafturi goale.
  • Tarifele de transport sunt plătite triplu de către cultivatorii de produse perisabile.
  • Expedierea cepei a fost amânată până când costurile de transport vor scădea.

Cererea mare de alimente, combinată cu costurile de transport în creștere și cu lipsa forței de muncă legată de Omicron, creează o nouă tură de întârzieri la companiile de produse alimentare procesate și de produse proaspete, ceea ce duce la rafturi goale în supermarketurile marilor retaileri din Statele Unite ale Americii.

Cultivatorii de produse perisabile de pe Coasta de Vest plătesc aproape triplu față de tarifele de transport cu camionul de dinainte de pandemie pentru a expedia produse precum salata și fructele de pădure înainte ca acestea să se strice. Shay Myers, directorul executiv al Owyhee Produce, care cultivă ceapă, pepeni și sparanghel la granița dintre Idaho și Oregon, a declarat că a amânat expedierea cepei către distribuitorii de retail până când costurile de transport vor scădea.

Myers a declarat că întreruperile de transport de alimente din ultimele trei săptămâni, cauzate de lipsa șoferilor de camion și de recentele furtuni care au blocat autostrăzile, au dus la o dublare a costurilor de transport pentru producătorii de fructe și legume, pe lângă prețurile deja ridicate ale pandemiei.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL
AL TREILEA AUR PENTRU POPOVICI

„De obicei, vom expedia, de pe Coasta de Est pe Coasta de Vest – o făceam cu aproximativ 7.000 de dolari. Astăzi este undeva între 18.000 și 22.000 de dolari”, a spus el.

Producătorul de legume congelate Birds Eye, Conagra Brands’, directorul executiv al Conagra Brands’, Sean Connolly, a declarat săptămâna trecută investitorilor că livrările de la fabricile sale din SUA ar putea fi limitate cel puțin în următoarea lună din cauza absențelor legate de Omicron. La începutul acestei săptămâni, directorul general al Albertsons, Vivek Sankaran, a declarat că se așteaptă ca lanțul de supermarketuri să se confrunte cu mai multe provocări legate de lanțul de aprovizionare în următoarele patru până la șase săptămâni, deoarece Omicron a pus piedici în eforturile sale de a acoperi lacunele din lanțul de aprovizionare.