• Compania Pfizer a anunţat că va concedia 38 dintre cei 238 de angajați de la centrul său de distribuţie din Zaventem (Belgia).
  • Câteva activităţi ale centrului său de distribuţie de la Zaventem vor fi relocate în România.
  • Sindicatele s-au declarat şocate de acest anunţ, făcut în timpul pandemiei.

Compania Pfizer a anunţat că va concedia 38 dintre cei 238 de angajați de la centrul său de distribuţie din Zaventem (Belgia). Motivul invocat de grup este mutarea departamentului de planificare a aprovizionării în Bucureşti, relatează cotidianul La Libre Belgique.

Sindicatele s-au declarat şocate de acest anunţ, făcut în timpul pandemiei.

Nu înţelegem deloc alegerea Pfizer. (…) A recurge la concedieri în contextul actualei situaţii sanitare este o palmă pentru toţi angajaţii Pfizer care participă la succesul companiei şi care, printre altele, contribuie la producţia de vaccinuri împotriva Covid”, a spus Michel Barbuto, reprezentantul sindicatului CNE.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Pfizer a plătit 8,4 miliarde de euro în dividende în 2020

Încercăm constant să optimizăm organizarea lanţului global de aprovizionare. În prezent explorăm opţiuni care ne vor permite să ne centralizăm în continuare resursele, să îmbunătăţim eficienţa proceselor, continuând să oferim cele mai bune servicii. Acest lucru ar putea duce la redistribuirea unui număr definit de funcţii ale lanţului de aprovizionare în cadrul reţelei noastre extinse”, a precizat purtătorul de cuvânt al grupului din Belgia.

Sindicatul precizează, de asemenea, că Pfizer a plătit 8,4 miliarde de euro în dividende în 2020. O cifră uşor mai mare decât în ​​anii precedenţi, ţinând cont de rapoartele financiare ale grupului. Suma totală a dividendelor a fost de 8 miliarde în 2018 şi 2019 şi de 7,7 miliarde în 2017.

Pfizer are în prezent 2.500 de angajaţi în Belgia repartizaţi în patru locații: în Anderlecht (centrul de cercetare clinică Pfizer), în Ixelles (sediul administrativ şi comercial), în Puurs (locul de producţie) şi în Zaventem (centrul de distribuţie).