• 25% dintre tranzacțiile de investiții imobiliare sunt realizate de români, conform JLL
  • Antreprenorii români folosesc imobiliarele pentru a-și plasa banii din alte afaceri
  • Acestea pot deveni o sursă de bani lichizi și garanții pentru bănci, conform ZF

Imobiliarele încă le surâd antreprenorilor. Conform unei companii de consultanță imobiliară, piaţa de investiţii imobiliare din România a fost estimată la 900 milioane de euro anul trecut. Este în creştere cu 30% faţă de nivelul înregistrat în 2019, potrivit Ziarului Financiar. Oamenii de afaceri români au prins curaj să investească în piața românească.

În 2018, procentul investitorilor români era de 5%, în prezent este de 25%. Asta pentru că piața s-a maturizat și a devenit stabilă. Ungaria și Cehia au un procent cuprins între 39% și 47% la acest capitol. Diferența între noi și ei fiind că, pe lângă antreprenori, ei mai au și multe instituții locale, companii de stat care cumpără imobiliare.

Care sunt motivele pentru care antreprenorii investesc în imobiliare chiar și în vremurile acestea?

Este o oportunitate pentru a-și plasa banii obțiunuți din alte business-uri, pentru că avantajele rămân. Imobiliarele pot deveni rapid o sursă de bani lichizi, atât printr-o vânzare directă, cât şi prin refinanţare.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Mai mult, bunurile imobiliare sunt o garanţie universal acceptată de către bănci, atunci când vrei să accesezi finanțări pentru celelalte business-uri, confrom Ziarului Financiar.