Premierul Florin Cîţu a spus că i-a cerut lui Raed Arafat să modifice hotărârea CNSU în sensul în care activităţile din domeniul Horeca să poată continua pentru cei vaccinaţi, indiferent de rata de incidenţă şi dacă personalul este şi el vaccinat.

„Deja am cerut domnului Raed Arafat să modifice hotărârea CNSU, astăzi să o plasăm în CNSU, prin care să permitem activităţile economice de acest gen, în special Horeca, să rămână deschise dacă sunt vaccinaţi cei din personal şi pentru persoanele vaccinate. Indifferent de rata de incidenţă, persoanele vaccinate pot să meargă la reataurant daca şi cei de acolo sunt vaccinaţi”, a spus premierul.

Acesta a spus că persoanele vaccinate „nu trebuie penalizate”.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA

În ceea ce priveşte protestul transportatorilor, care cer eliminarea carantinei la sosirea în ţară a şoferilor, pemierul a spus că decizia în acest caz este la specialişti.

„O mare parte dintre lucrurile pe care le revendicau au fost rezolvate şi se rezolvă în Parlamentul României astăzi. În ceea ce priveşte carantinarea, decizia nu este la Guvern, este la specialişti, dacă specialiştii recomandă că asta trebuie să fie pentru cei care vin din ţările în zonă roşie asta va fi soluţia. Dacă sunt vaccinaţi, nu cred că sunt în carantină. Dacă nu sunt vaccinaţi vom vedea dacă se poate pe baza unui test să nu stea în carantină. Eu vreau ca lucrurile să rămână deschise pentru cei care au certificat verde”, a mai spus Florin Cîţu.