Preşedintele Băncii centrale a Germaniei demisionează după 10 ani de activitate

Jens Weidmann și-a depus demisia după 10 ani de activitate Sursa: Flickr
  • Preşedintele Băncii centrale din Germania (Bundesbank), şi-a prezentat miercuri demisia, după zece ani de activitate în această funcţie, invocând raţiuni personale, informează publicaţia Die Welt.
  • Jens Weidmann și-a depus demisia după 10 ani de activitate

Jens Weidmann, care este în funcţia de preşedinte al Bundesbank din mai 2011, i-a trimis miercuri o scrisoare formală preşedintelui Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, în care îi cere să îi aprobe demisia din data de 31 decembrie.

„Am ajuns la convingerea că după zece ani este necesar un nou capitol pentru Bundesbank, dar şi pentru mine la nivel personal. Pentru mine, a fost o onoare să reprezint Bundesbank”, a declarat Jens Weidmann.

Preşedintele Bundesbank a argumentat că s-a schimbat contextul financiar la nivel intern şi internaţional, din cauza crizei financiare, a datoriilor suverane şi a pandemiei, avertizând că vor fi efecte pe termen lung. „Mi se pare din ce în ce mai important ca Bundesbank să aplice în continuare decizii orientate spre stabilitate”, a subliniat Jens Weidmann.

Consiliul de administraţie al Băncii Centrale Europene (BCE) i-a mulţumit lui Jens Weidmann pentru „atmosfera transparentă şi constructivă în discuţiile din ultimii ani”.