• Prețul licitat, de 471.000 de dolari, este un record pentru o astfel de carte.
  • Prețul estimat de casa de licitații era de 70.000 de dolari.

Joi, o primă ediție a cărții „Harry Potter” a fost vândută în Statele Unite ale Americii pentru suma de 471.000 de dolari, un preț record pentru o operă de ficțiune din secolul al XX-lea, conform casei de licitații. Ediția britanică, cartonată din 1997 a cărții „Harry Potter și Piatra Filozofală”, cu o ilustrație color pe copertă, a fost descrisă de Heritage Auctions ca fiind „magică, incredibil de luminoasă și atât de aproape impecabilă”.

Cartea a fost publicată în Statele Unite sub titlul „Harry Potter și piatra vrăjitoarelor”. Casa de licitații cu sediul în Dallas a declarat că au fost tipărite doar 500 de exemplare cu această legătorie specifică. Prețul final a fost de peste șase ori mai mare decât prețul estimat înainte de vânzare, de 70.000 de dolari.

Prețurile licitațiilor anterioare pentru primele ediții ale lui Harry Potter au variat de la aproximativ 110.000 de dolari la 138.000 de dolari.

Recomandări

POLONIA ARESTEAZĂ UN SUSPECT ÎN CAZUL ATACULUI LUI ZELENSKI
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.
NE IA A.I.-UL JOBUL?

„Nu numai că este cea mai scumpă carte Harry Potter vândută vreodată, dar este și cea mai scumpă operă de ficțiune din secolul XX publicată în scop comercial”, a declarat vicepreședintele executiv al Heritage Auctions, Joe Maddalena, într-un comunicat.