• Prețul monedei virtuale Ethereum a crescut după ce Elon Musk a dezvăluit că a investi în aceasta.
  • Elon Musk a vorbit în cadrul unei conferințe despre criptomonede.
  • Elon Musk s-a aflat la conferință alături de directorul executiv Twitter.

Prețul Ethereum (ether) a crescut vertiginos după ce Elon Musk a dezvăluit că a investit în această criptomonedă, relatează The Independent.

Miliardarul din domeniul tehnologiei a luat cuvântul miercuri la conferința The ₿ Word, alături de directorul executiv al Twitter și proeminent susținător al criptomonedelor, Jack Dorsey, iar comentariile sale au împins rivalul Bitcoin peste 2.000 de dolari.

Bitcoin face unele lucruri bine și evoluează… Utilitatea pentru o persoană obișnuită nu este grozavă, dar are un mare potențial”, a spus Elon Musk.

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

„În general, susțin Bitcoin și criptomonedele”, a adăugat Musk.

Scenarii pentru Bitcoin

Despre scenariile pentru Bitcoin a vorbit, la Aleph News, Marius Mora, CEO-ul exchange-ului de criptomonede LDV Bank.

Iată vin noi și noi investitori instituționali, Kate Wood de la Ark Invest era alături de Elon Musk în această conferință, se alatură tot mai mulți investitori instituționali și asta dă încredere tot mai mare întregului ecosistem și în special vedetei Bitcoin care încă este acolo vârful de lance și este cea mai importantă criptomonedă în continuare”, a spus Marius Mora.

Marius Mora mai spune că interesul crescut de a investi există la cei care sunt dispuși să riște și să-și diversifice portofoliul.

Până la urmă este vorba de a crește nivelul de viață al omului, al individului și este un lucru bun acesta”, este de părere CEO LDV Bank.

Analistul financiar Adrian Negrescu a spus, la „ȘTIU”, că e bine să-ți calculezi riscurile când începi să investești, dar
și că Uniunea Europeană vrea reguli clare pentru criptomonede.

Mai există o veste foarte bună venită astăzi. Uniunea Europeană se gândește să reglementeze sectorul criptomonedelor, și momnetul în care vor fi reglementate aceste criptomonede, da, vei putea sa le privești ca o investiție solidă, stabilă și de viitor. Până atunci însă sunt la nivelul speculativ. Ar fi bine să investești în criptomonedă doar banii pe care îți permiți să îi pierzi, nu sa te arunci să investești banii dint-o mașină sau o casa, să vinzi o casă și să bagi în cripto, că s-a văzut ce fluctuații sunt. Poți să câștigi sau poți mai mult să pierzi în momnetul de față”, a declarat Adrian Negrescu, analist financiar.

Adrian Mitroi: Pentru bogații lumii care zboară prin spațiu, Bitcoin e o simplă jucărie

Adrian Mitroi, profesor de finanţe comportamentale la Academia de Studii Economice, crede că Elon Musk are un interes direct ca Bitcoin să crească.

Cine credea că la 65.000 de dolari viața va arăta în continuare foarte bine, dar această corecție la 30.000 înseamnă 50%, iar ca să îi faci înapoi înseamnă 100%. Această popularitate și efervescență în jurul bitcoinului nu este egală și cu profitabilitate.

Este atât de mult risc și speculație acolo, încât pentru bogații care nu au alte jucării decât să se plimbe prin spațiu să să miște piețele cu o simplă frază, s-ar putea să fie o simplă jucărie”, a spus Adrian Mitroi, la Aleph News.

Economistul susține că promisiunile făcute de Bitcoin sun discutabile.

„E o lume în balans. Urmează taxarea foarte puternică a sectorului”, conchide sursa citată.