• Oferta din capitală este mult mai mare față de cerere
  • Oferta de apartamente de închiriat a crescut cu 20% față de anul trecut
  • Dacă anul trecut un apartament cu 2 camere putea fi închiriat cu 400 de euro, acum chiria lunară ajunge la 370 de euro

Cauți o chirie bună? Acum e momentul. Pandemia influențează și piața chiriilor din București. Oferta din capitală este mult mai mare față de cerere, astfel că prețurile au scăzut la cel mai mic nivel al ultimilor 5 ani.

Ai de unde alege dacă vrei să închiriezi o locuință. Oferta de apartamente de închiriat a crescut cu 20% față de anul trecut. În funcție de zonă, chiriile au scăzut chiar și cu 15%. De exemplu, dacă anul trecut, în aceeași perioadă, închiriai o garsonieră cu aproape 300 de euro, acum o poți închiria în medie cu 250 de euro.

Dacă anul trecut un apartament cu 2 camere putea fi închiriat cu 400 de euro, acum chiria lunară ajunge la 370 de euro. Prețurile scad, iar pretențiile chiriașilor cresc. Pentru că petrec mai mult timp acasă, cei care vor o chirie sunt mai interesați de cât de spațioasă este locuința, dacă este renovată și dacă are o vedere plăcută.

Recomandări

CINE AR CANDIDA PENTRU ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Iată ce spune analistul imobiliar Răzvan Crainiceanu despre aceste scăderi ale pieței: „Scăderea chiriilor e datorată faptului că a scăzut cererea. Să nu uităm că studenții la începutul acestui an școlar nu au venit în București. A început anul școlar. S-a lucrat totul tot on-line. Odată cine lucrează la multi naționale și odată studenții.“