• Centrala este ancorată în largul micului oraș arctic Pevek.
  • Cu ajutorul acesteia se vor alimenta mai multe proiecte de resurse, printre care Mayskoye, o mină de aur.
  • Rosatom intenționează să instaleze alte patru centrale nucleare plutitoare în golful Chaunskaya până la finalul deceniului.

Prima centrală plutitoare din lume, Akademik Lomonosov, este ancorată în largul micului oraș arctic Pevek. Pornirea completă a acesteia se va face în anul 2023, iar cu ajutorul ei se vor alimenta mai multe proiecte de resurse. Printre acestea se află Mayskoye, o mină de aur, dar și unul din cele mai mare depozite de staniu din țară.

Până la sfârșitul deceniului, Rosatom intenționează să instaleze încă patru centrale nucleare plutitoare în golful Chaunskaya pentru a furniza energie electrică proiectului de exploatare a cuprului Baimskaya. Acest mare zăcământ a fost descoperit în perioada sovietică, dar din cauza lipsei de echipamente, de tehnologie și infrastructură, dezvoltarea sa a întârziat.

Rosatom se așteaptă ca volumul tuturor exporturilor rusești de pe această rută să atingă 110 milioane de tone în următorii zece ani, atrăgând astfel și tranzitul internațional.

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII