• Vânzările de mașini în Europa au atins un nivel scăzut în octombrie din cauza penuriei de microcipuri, a anunțat joi, într-un comunicat, Asociația Constructorilor Europeni de Automobile, citat de euronews.com.
  • Înmatriculările de autoturisme noi în Uniunea Europeană au scăzut cu 30% în octombrie, a precizat grupul.

„Cu 665.001 unități vândute în întreaga regiune, acesta a fost cel mai slab rezultat în termeni de volum pentru o lună octombrie de la începutul înregistrărilor”, se arată în declarație.

Cele mai mari piețe auto din Europa au suferit „pierderi de două cifre”, inclusiv -35,7% în Italia, -34,9% în Germania, -30,7% în Franța și -20,5% în Spania.
Între timp, cererea a rezistat pe majoritatea acestor piețe, cu excepția Germaniei.

Octombrie marchează cea de-a patra lună consecutivă de scădere a vânzărilor de mașini în acest an

„În ciuda scăderii recente a vânzărilor din cauza impactului continuu al crizei de aprovizionare cu semiconductori, creșterile substanțiale de la începutul anului au contribuit la menținerea volumelor cumulate în teritoriu pozitiv”, a declarat EAMA.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

O penurie recentă de microcipuri a perturbat grav lanțul de aprovizionare al industriei auto, obligând-o să reducă producția.

Semiconductorii sunt folosiți pentru sistemele de asistență pentru șoferi și pentru gestionarea computerizată a motoarelor.

Cauzele care stau la baza penuriei sunt complexe, dar experții spun că întreruperile cauzate de pandemii le-au exacerbat.

Lipsa cipurilor a început anul trecut, după ce fabricile au fost închise din cauza COVID-19. Când liniile de producție au fost repornite, a existat o cerere mai mare pentru aparatele tehnologice, punând presiune asupra livrărilor de semiconductori.