• Un grup de pe Reddit cu denumirea WallStreetBets s-a aliat împotriva celor care aveau deschise poziții de vânzare pe acțiunile GameStop
  • Acțiunile s-au ridicat până la valoarea de 159,18 dolari, de la 65,01 dolari, valoarea de închidere de vineri
  • Business Insider estimează pierderea celor care aveau poziții deschise de vânzare la 1,6 miliarde de dolari

Poate suna ca o poveste de pe timpul lui Robin Hood, ironic, acesta este și numele celui mai popular broker de acțiuni din SUA. „Cei mici și săraci” s-au aliat împotriva jucătorilor mari de pe bursa americană.

Acțiunile GameStop, celebrul lanț de magazine de jocuri video, au fost în centrul acțiunii. Sau mai bine spus, prețul lor.

Un grup de pe Reddit cu denumirea WallStreetBets s-a aliat împotriva celor care aveau deschise poziții de „sell” pe acțiunile mai sus menționate. Ei au renunțat la pozițiile deschise, ceea ce a cauzat o scădere masivă pe bursă în primă instanță, după care au cumpărat masiv acțiunile GameStop(GME).

Recomandări

CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ
SCADE INTERESUL PENTRU VISION PRO
P.E. LUPTĂ CONTRA TRAFICULUI DE FIINȚE UMANE
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA

Cifrele arată în felul următor: închiderea anterioară, de vineri, regăsea prețul acțiunilor GME la 65,01 dolari, iar în decursul zilei de azi, acțiunile s-au ridicat până la valoarea de 159,18 dolari. O creștere impresionantă, de peste 140%, într-o singură zi.

În momentul de față, acțiunile GameStop au crescut cu peste 1.600% comparativ cu acum un an. Această fluctuație a cauzat pierderi imense, iar volatilitatea încă este mare.

Business Insider estimează pierderea celor care aveau poziții deschise de „vânzare” la 1,6 miliarde de dolari.