• Peste jumătate de milion de vegani vor fi scutiți dacă companiile introduc reguli obligatorii de vaccinare.
  • Măsura este valabilă în Marea Britanie.
  • Este probabil ca alte persoane din categorii protejate să fie protejate de legile drepturilor omului.

Avertismentele avocaților evidențiază probleme etice în încercarea de a forța toți lucrătorii să faca vaccinul.

Peste jumătate de milion de vegani vor fi scutiți dacă companiile introduc reguli obligatorii de vaccinare în Marea Britanie, deoarece credințele lor sunt protejate de legislația muncii, au spus experții legali, potrivit The Telegraph.

Așa-numitul veganism etic a fost considerat o caracteristică protejată la un tribunal anul trecut, ceea ce înseamnă că angajatorii ar risca acțiuni în justiție dacă ar ordona vaccinarea personalului.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA

Este probabil ca alte persoane din categorii protejate să fie protejate de legile drepturilor omului, inclusiv unele grupuri religioase, precum și persoanele cu anumite dizabilități sau afecțiuni medicale.

Un purtător de cuvânt al firmei Lewis Silkin, o firmă de avocatură, a declarat: „Unii vegani etici pot să nu fie de acord cu vaccinările pe baza faptului că inevitabil vor fi fost testați pe animale. Veganismul etic a fost găsit anterior de un [tribunal pentru ocuparea forței de muncă] ca echivalent cu o credință, capabilă să fie protejată”.

Regulie „jabs for jobs”

Legislația privind egalitatea poate, de asemenea, să îngreuneze companiile să ceara noilor angajați sa fie vaccinați dacă se încadrează în una dintre categorii.

Secretarul de externe Dominic Raab a declarat, joi, că așa-numitele reguli „jabs for jobs” – vaccinuri pentru locuri de muncă – care au fost adoptate de mai multe companii importante din SUA, inclusiv Google și Facebook – sunt „politici inteligente”.

Deși dozele reale de vaccin disponibile în Marea Britanie nu conțin ingrediente derivate de la animale, unii vegani etici – care obiectează moral exploatării animalelor – spun că utilizarea testării pe animale în dezvoltarea vaccinurilor încalcă convingerile lor.

Se crede că există mai mult de jumătate de milion de vegani în Marea Britanie, deși unii urmează doar o dietă fără animale.

Veganii, afectați

Jeanette Rowley, avocată pentru drepturile de la Vegan Society, a declarat că a primit aproximativ 100 de întrebări de la vegani care nu doresc să facă vaccinul și sunt îngrijorați de situația lor de angajare.

„Sunt foarte afectați, din punct de vedere psihologic, că trebuie să facă față acestei dileme”, a spus ea.

Guvernul britanic a introdus deja o legislație care prevede că tot personalul de îngrijire la domiciliu trebuie vaccinat, o decizie despre care militanții au spus că va duce probabil ca unele persoane din grupuri protejate să își părăsească locul de muncă.

Doamna Rowley a spus: „Casele de îngrijire trebuie să respecte legislația, deci nu au de ales. Dar dacă oamenii vor fi concediați, atunci procedurile de concediere trebuie să fie corecte și rezonabile”.

Clare Chappell, avocat asociat la Peacock & Co, a spus: „Cineva la un moment dat care este anti-vaxxer va spune ca este o credință filosofică. Cred că vor fi o mulțime de evoluții interesante în legea discriminării în următoarele luni și ani”.